پاورپوینت بررسی قلعه فورگ در 10 كيلومتري جنوب شهر اسديه بيرجند
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی قلعه فورگ در 10 كيلومتري جنوب شهر اسديه بيرجند

تاریخ ایجاد 16/06/2018 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 30 اسلاید   قیمت: 7000 تومان     تعدادمشاهده  3  


بخشی از مطلب
قلعه فورگ در 10 كيلومتري جنوب شهر اسديه بيرجند  واقع شده است.. قلعه فورگ ارگی است در روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان در استان خراسان جنوبی. این قلعه در ۵ کیلومتری درمیان قرار دارد. ساخت قلعه فورگ در زمان نادرشاه افشار به وسيله ميرزا بقاخان حاکم منطقه شروع شده و پس از وي پسرش ميرزا رفيع خان ساختمان قلعه را به اتمام رسانده است فضاهاي داخلي قلعه از شرق به غرب شامل سه قسمت مي‌باشد كه قسمت اول عبارتست از: محل زندگي خدمه انبار آذوقه و محل نگهداري احشام- قسمت دوم محل زندگي نظاميان و نگهبانان و محل نگهداري تداركات نظامي و سومين قسمت كه مهمترين بخش قلعه است محل زندگي حاكم و اطرافيانش است. قلعه مجموعاً داراي 18 برج بوده كه اكنون تعدادي از آنها باقي مانده است. مصالح به كار رفته در ساخت قلعه بيشتر سنگ ، آجرو خشت مي‌باشد . تاريخ ساخت اين قلعه در کتاب ديوان لامع، نوشته محمد رفيع بن عبدالکريم در مياني، سال 1160 ه.ق. ذکر شده است. فضاهای داخلی قلعه از شرق به غرب شامل ۳ قسمت می‌باشد که قسمت اول، محل زندگی خدمه انبار آذوقه و محل نگهداری احشام است
مولف کتاب عين الوتابع، قلعه را اين گونه توصيف کرده است: قلعه فورگ در روي کوهي است که از آجر پخته، ديوار و باروج آن را به طور محکم ساخته اند و پايه آن را سنگ چين نموده اند و دو شير در اطراف خود داشته با دو خاکريز که قطر هر يک پنج در پنج است. فضاي داخلي آن از قسمت هاي مختلف مانند محل زندگي خدمه، اصطبل، انبار مهمات، کوره آجرپزي و آب انبار تشکيل شده است که به وسيله حصار قلعه و برج هاي مدور احاطه اشده اند.
تاسيسات داخلي آن داراي سه بخش اصلي، يعني بخش مخصوص زندگي خدمتکاران و خدمه قلعه، بخش مربوط به نظاميان و محافظان قلعه و در نهايت بخش اصلي و هسته مرکزي آن يعني ارگ قلعه مربوط به حکام و امرا بوده است قلعه فورگ بر بالاي صخره اي سنگي همراه با 18 برج است.
بر بلنداي حصار و برج ها، سازه هاي کنگره داري وجود دارد و منافذي (تيرکش) جهت ديده باني و دفاع .
 
 
دروازه اصلي قلعه در ضلع شرقي و يک دروازه کوچک تر در ضلع شماي آن قرار دارد. شاه نشين در بلندترين نقطه قلعه قرار دارد و فضاهايي چون اصطبل، مسجد، آب انبار، اتاق هايي که در دو طبقه ساخته شده بودند را در بردارد.
و....


کلمات کلیدی مرتبط:
قلعه فورگ ,معماری قلعه فورگ ,طرح قلعه فورگ ,تاریخچه قلعه فورگ ,نمونه قلعه فورگ ,
مقالات مرتبط در این دسته




:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 خرداد 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: